НАЈАВА АКЦИЈЕ ПОСВЕЋЕНЕ МЕСЕЦУ СТАРИХ

Служба за кућно лечење и медицинску негу са палијативним збрињавањем Дома здравља Ниш, поводом обележавања ОКТОБРА-МЕСЕЦА СТАРИХ организујe акцију у петак 02.10.2020. године у периоду од 10:00-12:00 часова испред централног објекта службе у ул.Рајићевој бр. 22. У току акције лекар, медицинска сестра и социјални радници разговараће са грађанима, делити савете и препоруке и одговарати на њихова питања.
Старење становништва представља једну од највећих трансформација. Здраво старење је много више него само одсуство болести. Здраво старење састоји се у томе да целог живота правите здраве изборе и доносите здраве одлуке, што би вам омогућило да можете да будете физички активни у свим фазама вашег живота укључујући и старост.
Старији људи губе способност да самостално живе због ограничене покретљивости, психолошке или моралне слабости или других физичких проблема. Многима је потребан неки облик дугорочне неге, што укључује негу у старачком дому, геронтодомаћице, помоћ у кући, бригу локалне заједнице и дужи боравак у болници.