НОВЕ ИНДИКАЦИЈЕ ЗА ТЕСТИРАЊЕ НА COVID-19 ИНФЕКЦИЈУ У КОМЕРЦИЈАЛНЕ СВРХЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ

У складу са одлуком Кризног штаба од 05.06.2020. године усвојене су нове индикације за обављање тестирања на COVID-19 инфекцију у комерцијалне сврхе.

 

1. Држављани републике Србије који напуштају територију Републике Србије а неиспуњавају индикације за тестирање о трошку државе. Могу се тестирати серолошки или RT-PCR методом зависно од услова који су прописани у земљи где особа путује.

 

2. Сви путници у међународном саобраћају који напуштају територију Републике Србије Могу се тестирати серолошки или RT-PCR методом зависно од услова који су прописани у земљи где особа путује.

 

 

3. Групни захтеви лица запослених у правном субјекту. Могу се тестирати серолошки или RT-PCR методом уз претходну најаву и потврду лабораторија да имају капацитет да обраде узорке.

 

4. Појединачни захтеви (серолошки тест или RT-PCR метода).

 

Серолошко тестирање брзим тестом детекције антитела IgG и IgM се врши у просторијама Службе за лабораторијску дијагностику у подруму централног објекта радним даном у периоду од 07 до 11 часова и на првом спрату централног објекта у задњем боксу Службе за лабораторијску дијагностику радним даном, у периоду од 11 до 20 часова, а суботом и недељом од 07 до 12:30 часова.

 

Резултати теста су познати након сат времена. Информације о подизању резултата пацијент ће добити приликом узимања узорка крви а тумачење резултата теста и упутство за даље поступање добиће од свог изабраног лекара.

 

Тестирање RT-PCR методом врши се у боксу лабораторије у подруму централног објекта Дома здравља Ниш сваког радног дана и суботом од 11 до 14 часова.

Резултати тестирања подижу се након телефонског обавештења на инфопулту ДОма здравља Ниш.