ЗАВРШЕНА ОБУКА УПОТРЕБЕ CBOARD-A У КОЈОЈ СУ УЧЕСТВОВАЛИ И ПСИХОЛОЗИ РАЗВОЈНОГ САВЕТОВАЛИШТА ДОМА ЗДРАВЉА НИШ

Данас је завшена тро-степена обука за Асистивне технологије и аугментативну и алтернативну комуникацију, намењана практичарима за рану интервенцију. Јуче и данас је око 50 логопеда, дефектолога, психолога и професионалаца других профила, из 18 локација у Србији, учило и увежбавало употребу CBoarda-а (домаће високотехнолошке апликације која се користи као комуникацијско средство – комуникатор). CBoard је намењен деци и особама са неразвијеним и недовољно разумљивим говором, са развојним потешкоћама које утичу комуникацију. Применом CBoard-а деца могу почети да изражавају потребе, траже оно што желе, исказују осећања или преносе информације – то јест остварују већу функционалност у комуникацији са својим окружењем.

Обуку су одржале наше експерткиње у овој области Наташа Срећковић-Миленковић (ИМЗ) Даринка Анђелковић (Институ за психологију), и Мирјана Лазор (ШОСО „Милан Петровић“

Бесплатну верзију CBoard-a на српском језику можете скинути са Google play-a. Приручник за CBoard можете наћи на web сајту УНИЦЕФ-а.

Психолози Развојног саветовалишта Дома здравља Ниш су успешно усвојиле нова знања и размениле досадашња искуства са колегама практичарима са других локација у Србији.