СЛУЖБА ЗА ФИЗИКАЛНУ МЕДИЦИНУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ НА САСТАНКУ СА РУКОВОДСТВОМ ДОМА ЗДРАВЉА НИШ

СЛУЖБА ЗА ФИЗИКАЛНУ МЕДИЦИНУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ НА САСТАНКУ СА РУКОВОДСТВОМ ДОМА ЗДРАВЉА НИШ

Руководство Дома здравља Ниш је у оквиру редовних годишњих састанака са службама, данас одржало састанак са Службом за физикалну медицину и рехабилитацију. Овом приликом било је речи о извршењу плана рада, превентивним прегледима али и плановима за наредни период.

Основна делатност ове службе је примена физикалних агенаса у превенцији, лечењу и рехабилитацији бројних обољења пацијената различите животне доби.

Рад запослених је просторно организован кроз радне јединице у централном објекту за збрињавање радног становништва, приоритетних стања и хроничних обољења и у објекту медицине спорта у циљу збрињавања спортиста и рекреативаца.

Од опреме располаже квалитетном и бројном апаратуром за примену свих физикалних агенаса кроз терапијске процедуре, као што су електротерапија, магнетотерапија, фототерапија, ултразвучна терапија, термотерапија, ласеротерапија, кинезитерапија и механотерапија (сегментна масажа). Опрема је више пута обнављана и допуњена набавком савремених апарата (ласер, лимфамат, магнетна простирка, ултразвук, апарати за електротерапију, опрема за кинези салу и беби блок ).

Планом за 2023. годину Дома здравља Ниш, предвиђено је активно учешће у промотивним активностима и континуираној медицинској едукацији и превентиви, пре свега остеопорозе мерењем коштане густине DXA дензитометром који је златни стандард у дијагностиковању ове болести. Такође DXA дензитометрија је важна и за праћење ефеката терапије.