САСТАНАК СВИХ СЛУЖБИ ДОМА ЗДРАВЉА НИШ УКЉУЧЕНИХ У ЗБРИЊАВАЊЕ ПАЦИЈЕНАТА СУМЊИВИХ НА COVID -19 ИНФЕКЦИЈУ

У току данашњег дана, са почетком у 12 часова, у сали за састанке Дома здравља Ниш одржан је састанак служби које су укључене у збрињавање пацијената сумњивих на COVID -19 инфекцију- Служба за здравствену заштиту одраслих, Служба за здравствену заштиту деце и школске деце, Служба за лабораторијску дијагностику и Служба за радиолошку дијагностику. Састанак је иницирао директор проф.др Милорад Јеркан а водила га помоћник директора Дома здравља Ниш, Данијела Нешић, а састанку су поред наведених служби присуствовали и координатор ковид амбуланте др Сања Станковић-Ђорђевић, главна сестра Дома здравља Ниш вмс Весна Јоцић и представници Одељења медицинске информатике.
Састанак је одржан у циљу унапређења квалитета рада у ковид амбуланти, почев од самог процеса пријема, преко збрињавања и лечења пацијената, стављања у изолацију, отварања боловања, па све до извештавања о броју пацијената који су се јавили лекарима у Ковид амбуланту и броју пацијената позитивних на COVID -19 инфекцију након узорковања.
Новину у раду представља увођење система строге контроле извештавања о броју регистрованих и прегледаних пацијената у Ковид амбуланти Дома здравља Ниш.
На овом састанку постигнут је договор да се у наредном периоду, једном недељно, одржавају заједнички састанци служби укључених у збрињавање пацијената сумњивих на COVID -19 инфекцију. По завршетку састанка извештај је прослеђен директору проф. др Милораду Јеркану.