САСТАНАК ПОСЕБНЕ РАДНЕ ГРУПЕ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА РС ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ РАДА ПОЛИВАЛЕНТНЕ ПАТРОНАЖНЕ СЛУЖБЕ

Представници Дома здравља Ниш су дана 03.03.2020. године присуствовали састанку Посебне радне групе Министарства здравља за унапређење рада поливалентне патронажне службе.

Састанак /радионица се одржавао поводом припреме такозваног MANAGEMENT RESPONSE-a односно дефинисања конкретних планова и задатака који ће одговорити на препоруке евалуације програма Министарства здравља и УНИЦЕФа који је био усмерен на унапређење поливалентне патронажне службе, за добробит и развој мале деце.
Састанку су присуствовали Представник Министарства здравља РС др Весна Књегињић, директорка ИЗЈЗ „др Милан Јовановић Батут“ др Верица Јовановић, директорка Градског завода за јавно здравље Београд др Душанка Матијевић, заменица директорке УНИЦЕФ-а у србији Северина Леопарди.
Испред агенције која је спровела евалуацију – Churatio international foundation, обратила се др Тамар Готсаџе и др Босиљка Ђикановић а испред регионалне канцеларије УНИЦЕФ-а за Европу И Централну Азију,
др Александра Јовић.
Акциони план који се дефинисао на овом састанку биће представљен Министарству здравља и УНИЦЕФу за њихово усвајање и представљаће смернице за даљи рад на унапређењу рада поливалентне патронажне службе у Србији са фокусом на добробит мале деце и њихових породица.