ПОЗИВАМО ВАС НА СКРИНИНГ ПРЕГЛЕДЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ

  1. У Дому здравља Ниш обављају се скрининг прегледи у циљу реализације Националног скрининг програма на рано откривање рака дојке, грлића материце и дебелог црева.

Скрининг мамографија обавља се за жене старости 50-69 година у Служби за радиолошку дијагностику на првом спрату Дома здравља Ниш и може се заказати на број телефона 018/503-556.

Скрининг преглед на рано откривање рака грлића материце, односно тзв. ПАПА тест, обавља се за жене старости од 25-64 година у Служби за здравствену заштиту жена на првом спрату. Оне жене које имају свог изабраног лекара јављају се њему, а оне које немају картон нити свог изабраног лекара, а нису јавиле на преглед у последње 3 године могу овај преглед заказати путем телефона на бројеве 018/503-690 и 062/8044390.

Скрининг на рак дебелог црева намењен је за мушкарце и жене старости од 50-74 година. Ради се код куће,а хемдетект тест се добија код изабраног лекара у Служби за здравствену заштиту одраслих.

Позивамо све суграђане који припадају наведеним старосним категоријама да обаве скрининг прегледе, јер на тај начин показују одговорност и бригу за своје здравље.