ОДЛИЧНО ПОСЕЋЕН ПРВИ ОВОГОДИШЊИ БАЗАР ЗДРАВЉА

Дом здравља Ниш je у понедељак 27.05.2024. године од 13:00 до 15:00 часова у сарадњи са Градском општином Медијана организовао први овогодишњи Базар здравља.
Помоћник директора Дома здравља Ниш, Данијела Нешић, овом приликом је нагласила да је основни циљ Базара здравља промоција здравља и здравих стилова живота, као и смањење броја новооболелих и броја умрлих од масовних незаразних болести.
Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић и запослени у овој општини били су одлични домаћини и својом организацијом и гостопримством дали добар пример за наредне Базаре који ће се одржати у осталим градским општинама.
Први Базар здравља био је одлично посећен. Екипе Дома здравља Ниш су са задовољством реализовале овај Базар здравља, а велико интересовање владало је за стручне савете лекара и поделу промотивног здравствено-васпитног материјала. Грађанима којима је уочено одступање здравственог стања од нормалних вредности, дата је препорука да се јаве свом изабраном лекару опште медицине, ради даље дијагностике, праћења или евентуалног лечења.