МЕЂУНАРОДНИ КОНГРЕС- 53. ДАНИ ПРЕВЕНТИВНЕ МЕДИЦИНЕ УСПЕШНО ОДРЖАН

Мађународни конгрес 53. Дани превентивне медицине традиционално је одржан у Нишу и трајао је од 24. до 27. септембра 2019. године.
После церемоније отварања 24.09.2019. године, 25.септембра почео је научни део конгреса. У великом броју сала, на сесијама које су организоване,  пре и поподне презентовани су радови из свих области превентивне медицине. Учесници су имали прилику да зависно од интересовања присуствују предавањима на којима су еминентни стручњаци из одређених области износили своја искуства у раду.

Слоган овогодишњег Конгреса превентивне медицине био је „Заједнице у фокусу“ а главне теме: „Промоција здравља у заједници“, „Јавно здравље данас“, „ Информатика у здравству“, „Актуелне паразитозе “ , „„Микробиологија данас“, „Исхрана и здравље“, „Животна средина и здравље“, „Теоријски и практични проблеми епидемиологије заразних болести“ и „Теоријски и практични проблеми епидемиологије незаразних болести“.
Учешће на овако значајном скупу, узели су и лекари Дома здравља Ниш.
Богато искуство у превентвном раду, лекари Дома здравља Ниш поделили су са заинтересованим колегама из других  здравствених установа из наше земље али и из иностранства.
Предавања су одржана на Медицинском факултету и Институту за јавно здравље Ниш.
Учесници конгреса приуштили су себи једно ново научно дружење, на коме су обновљена постојећа знања и искуства и стекла нова.