Дом здравља Ниш и ГО Црвени крст на манифестацији „Покретом до здравља“

Медицинске екипе Дома здравља Ниш, Одељења медицине спорта, Службе за здравствену заштиту деце и школске деце, Службе поливалентне патронаже, Центра за превентивне здравствене услуге-Службе за здравствену заштиту одраслих, Службе за стоматолошку здравствену заштиту и Службе за физикалну медицину и рехабилитацију, у сарадњи са Градском општином Црвени Крст организовали су манифестацију под називом „Покретом до здравља“ која је данас одржана на простору Нишке тврђаве. Манифестацији су се придружили представници 15 спортских клубова са преко 1000 учесника, представници Војске Србије, Кинолошког савеза „Нишава“ и многи други.
Овом приликом здравствени радници Дома здравља Ниш (лекари, психолози и медицинске сестре) разговарали су са младима о актуелним проблемима са којима се они данас суочавају. На програму су биле и показне вежбе за правилно држање тела.
Осим савета у току ове акције вршила се и подела промотивног материјала са здравствено-васпитним садржајем. Родитељи су имали прилику да добију корисне савете од здравствених професионалаца.
Спортски клубови држали су бесплатне јавне тренинге, промовисали спорт, као орјентацију за младе и као здрав начин живота. Сви заинтересовани пролазници могли су да пробају и да се укључе у спортове као што су: карате, плес, аикидо, вожња ролера, фудбал, пикадо, стони тенис, шах и многе друге популарне спортске дисциплине.
Представници Војске Србије и Кинолошког савеза “Нишава“ са својим водичима и службеним псима показали су присутним грађанима, терапеутску сврху паса код различитих болести.
Акција је медијски добро пропраћена. Директор Дома здравља проф. др Милорад Јеркан и Председник ГО Црвени крст проф.др Мирослав Милутиновић су постигли значајне резултате данас са својим екипама у промоцији здравља, промоцији спорта, такмичарског духа и поштовању правих вредности.