ЗАПОСЛЕНИ ИЗ ДОМА ЗДРАВЉА НИШ ПОРУЧУЈУ „ЗДРАВИ И СРЕЋНИ У 2023.ГОДИНИ“

Служба за здравствену заштиту одраслих- Центар за превентивне здравствене услуге Дома здравља Ниш организовала је акцију под слоганом “Здрави и срећни са Домом здравља Ниш и у 2023. години“. Овом свечаном акцијом заокружен је превентивно-промотивни рад у 2022. години.

У овој години реализовано је преко 500 акција превентивно-промотивног карактера. Мултидисциплинарни тим Центра за превентивне здравствене услуге организовао је акције са циљем превенције хроничних незаразних болести. Реализована су шест Базара здравља у сарадњи са свим градским општинама на различитим локацијама у граду, намењена корисницима различите старосне доби. Свакодневно су у холу централног објекта организоване акције мерења крвног притиска и одређивања нивоа шећера у крви, а викендом акције „Отворена врата“ за превентивне прегледе. Организоване су и акције „Приближимо се пацијентима“ у сарадњи са градским општинама, намењене становницима села у околини Ниша. У току ових акција обављени су прегледи у кућним условима а све са циљем повећања доступности здравствене заштите корисницима. Служба за кућно лечење, медицинску негу и палијативно збрињавање организовала је акције „Здравље за све“ у току којих је прегледан велики број отежано покретних и непокретних пацијената у кућним условима. Организован је и велики број акција по Календару здравља. Све службе Дома здравља Ниш учествовале су у реализацији превентивно-промотивних активности у 2022. години и изради Плана за 2023. годину.

Запослени из Дома здравља Ниш се надају да су пацијенти задовољни и обећавају још низ превентивних активности и акција а све у циљу да здрави стилови живота постану примарни задатак.