ВОДИЧ КРОЗ ПРОЦЕС ВАНТЕЛЕСНЕ ОПЛОДЊЕ У ПИСАНОЈ ФОРМИ И САВЕТИ ПРЕКО БЕСПЛАТНОГ НАЦИОНАЛНОГ БРОЈА 0800 333 030

Министарство здравља и Нектар фондација ,,Није све једно” у сарадњи са Удружењем Шанса за родитељство креирали су потпуно бесплатан Водич који води кроз процес вантелесне оплодње у 10 једноставних корака.
Овај Водич има за циљ да објасни процедуру вантелесне оплодње свима – да појасни, разјасни, помогне и покаже да вантелесна оплодња није баук, већ лагодан процес, те да на тај начин помогне паровима који се још увек нису усудили да почну са лечењем.
Овај Водич ће се наћи у свим домовима здравља широм Србије и тако ће бити доступан свим паровима и појединцима без обзира да ли живе у малом месту или великом граду. Циљ је да свако добије неопходне информације и тако што пре започне процес лечења. На тај начин осигуравамо да нас двоје буде барем троје.

Министарство здравља и Фондација ‘Није свеједно’ компаније Нектар су званично представили бесплатан национални број за све информације о биомедицински потпомогнутом оплођењу (БМПО). Бесплатан национални број 0800 333 030 у оквиру Центра за вантелесну оплодњу активан.
Путем овог бесплатног националног броја сви грађани Републике Србије којима су потребни савет, информације о процесу вантелесне оплодње у Србији и процедурама лечења, неопходним документима, и сл. моћи ће сваким радним даном у период од 09 до 20 часова да се јаве и бесплатно добију подршку као и одговоре на сва питања од стране Удружења “Шанса за родитељство”, али и психолошку подршку коју ће пружати Центар за ментално здравље у Центру за вантелесну оплодњу.

Садржај преузет са сајта Министарства здравља Републике Србије