ВАЖНО ЈЕ РЕАГОВАТИ НА ВРЕМЕ

Одржана још једна акција у низу у циљу контроле нивоа шећера у крви. Акција је одржана у централном холу Дома здравља Ниш, у периоду од 08:00-09:00 часова у организацији Саветовалишта за дијабетес.

ШТА ВИ МОЖЕТЕ ДА УРАДИТЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ДИЈАБЕТЕСА?
ВЕЖБАЊЕ: Редовна физичка активност у току дана смањује ниво шећера у крви, крвни притисак и холестерол и помаже Вам да изгубите нежељене килограме. Сваког дана шетајте пола сата или се бавите неким спортом два до три пута недељно. Имајте у виду да кућни послови као једина физичка активност нису довољни, колико год да су напорни.
ЗДРАВО СЕ ХРАНИТЕ: Здрава основа је здрава исхрана у лечењу дијабетеса. Никада не прескачите оброк, једите редовно у току дана. Посаветујте се са нутриционистом око начина исхране. Терапија лековима може да помогне, али није довољна.

Заинтересовани грађани имали су могућност да из капи крви провере ниво шећера у крви као и вредности крвног притиска. Здравствени радници указали су на значај ране дијагностике и терапије ове болести. Подељен је и здравствено промотивни материјал.