У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ ОДРЖАН САСТАНАК ТИМА ЗА ПОДРШКУ ДОЈЕЊУ

Дана 12.02.2020.године одржан је састанак Тима за подршку дојењу у оквиру Националног програма подршке дојењу са представницима Службе за здравствену заштиту деце и школске деце, Службе поливалентне патронаже, Службе за здравствену заштиту жена, Одељења социјалне медицине, медицинске информатике и статистике, помоћником директора и главном сестром Дома здравља Ниш.
На састанку су договорене даље активности тима, унапређење и имплементирање Политике дојења Дома здравља Ниш као и планирање и организација промотивних активности у свим службама. Договорено је и унапређење информационог система у горе наведеним службама које прате показатеље везане за дојење.
У оквиру редовних активности Саветовалишта за младе, једна од тема које се обрађују у склопу теме о репродуктивном здрављу је и тема о важности дојења новорођенчета и одојчета о чему је важно едуковати младе, будуће родитеље. Заказане су и прве радионице у средњим школама на тему родитељства и значаја дојења деце.
У Школи родитељства настављају се активности везане за обуку будућих мама о предностима дојења. Све активности у вези Националног програма за подршку дојењу планирају се и обављају уз подршку и сарадњу са регионалним координатором и представником Института за јавно здравље Ниш.