ПРИГОДНОМ АКЦИЈОМ ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ОРАЛНОГ ЗДРАВЉА

Промоцијом и подизањем свести станоништва о значају оралног здравља, Дом здравља Ниш је дана 20.03.2023. године, на простору шопинг мола „Делта Планет“ Ниш, у сарадњи са компанијом „Делта Планет“ организовао акцију поводом обележавања Светског дана оралног здравља.
Данашњем скупу присуствовали су представници руководства и Службе за здравствену заштиту у области денталне медицине Дома здравља Ниш. Акција је била адекватно медијски испраћена.
Болести уста и зуба су здравствени проблеми који негативано утичу на људе током читавог живота. Оне доводе до бола и непријатности, социјалне изолације и губитка самопоуздања, а често су повезане и са другим озбиљним здравственим проблемима (нпр. хроничне упале зглобова и срчаних залистака).
Већина стања повезаних са оралним здрављем се у великој мери могу спречити и лечити у раним фазама.
Светски дан оралног здравља је иницијатива Светске денталне федерације (Wорлд Дентал Федератион), организације која уједињује свет денталне медицине, са циљем да се постигне оптимално орално здравље за све људе. Ослања се на поступке свих који ће помоћи да се јаче чује глас о важности доброг оралног здравља. Укључите се на било који начин!