ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Дом здравља Ниш организује превентивне здравствене прегледе намењене грађанству у недељу 22.12.2019. године у периоду од 08:00 до 16:00 часова. Превентивни преглед крвног притиска обављаће се у централном холу а ЕКГ и кардиолошки (интернистички) преглед на Одељењу интерне медицине које се налази у приземљу Дома здравља Ниш.
Акција се оганизује у циљу раног откривања болести и без заказивања. Превентивни прегледи намењени су свим грађанима, како осигураницима РФЗО-а тако и онима који немају здравствено осигурање.
Сви заинтересовани грађани, имаће прилику да ураде превентивни преглед крвног притиска, ЕКГ и кардиолошки (интернистички) преглед и да од здравствених професионалаца добију важне информације о могућностима превенције и ране дијагностике болести. У току акције радиће се и подела промотивног материјала са здравствено-васпитним садржајем.
Након обављеног превентивних прегледа сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.
Акција се организује по препоруци Министарства здравља Републике Србије.