ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ 09.07.2022.ГОДИНЕ

Због великог интересовања грађана, директор Дома здравља Ниш, проф.др Милорад Јеркан у договору са запосленима и даље организује акцију намењену грађанима у циљу унапређења скрининг програма, рекао је за НТВ и ТВ Зона.

И ове суботе 09. јула у холу централног објекта у Дому здравља Ниш током акције ,,Отворена врата“, у периоду од 07.00 – 14.00 часова, сви заинтересовани грађани могли су да обаве следеће скрининг прегледе: скрининг на карцином грлића материце (ПАПА тест), скрининг на карцином дојке ( мамографски преглед ), скрининг на колоректални карцином (ФОБ тест) , скрининг на депресију, скрининг на дијабетес мелитус и преглед психијатра. Жене су имале прлику да се едукују за самопреглед дојке. Екипе стоматолошке службе пружале су услугу скидања зубног каменца за све категорије становништва. Позвао све грађане који до сада нису проверили  своје здравствено стање, да то учинити сутра у Дому здравља Ниш у периоду од 07.00 – 14.00 часова.

Поред акције посвећене превентивним прегледима директор је истакао и акције које се сваког викенда организују на терену за теже покретне и непокретне у сеоском подручју. Осврнуо се и на благо повећање броја позитивних у ковид амбулантама.