ПРЕВЕНЦИЈА ДИЈАБЕТЕСА И КАРДИОВАСКУЛАРНИХ БОЛЕСТИ У ХОЛУ ДОМА ЗДРАВЉА НИШ

Дом здравља Ниш, као установа примарне здравствене заштите, велику пажњу поклања превентивном раду. У холу централног објекта Дома здравља Ниш биће организоване акције које ће трајати од понедељка 02.08.2021. године до четвртка 05.08.2021. године у периоду од 08:00 до 12:00 часова.
Акције су намењене становницима града Ниша и околине а односе се на превенцију кардиоваскуларних болести и дијабетеса. Грађани ће имати прилику да провере своје здравствено стање и ураде контролу крвног притиска и одреде ниво шећера у крви.
Ове акције имају за циљ приближавање здравствене заштите младима и радно активном становништву (19-65 год.) али и осталим старосним категоријама и спроводе се ради информисања и едукације становништва о значају превенције и раног откривања хроничних незаразних болести.
У просторијама Центра за превентивне здравствене услуге Дома здравља Ниш, сваког радног дана од 07:30 до 13:30 часова, грађани имају прилику да ураде скрининге на: кардиоваскуларне болести, дијабетес, депресију и колоректални карцином.