ПРЕДСТАВНИЦИ ТИМА ЗА РАНЕ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ ОКВИРУ РАЗВОЈНОГ САВЕТОВАЛИШТА ДОМА ЗДРАВЉА НИШ И РОДИТЕЉИ ДЕЦЕ УКЉУЧЕНЕ У СИСТЕМ РАНИХ ИНТЕРВЕНЦИЈА УЧЕСТВОВАЛИ У ВЕБИНАРУ НАМЕЊЕНОМ РОДИТЕЉИМА ДЕЦЕ СА СМЕТЊАМА ИЗ СПЕКТРА АУТИЗМА

За родитеље деце са сметњама из спектра аутизма 26.02.2022.године у 18.00h одржан је вебинар у организацији Београдског психолошког центра. Саговорници су били професор Ненад Глумбић (ФАСПЕР) и Сунчица Петровић (удружење Аутизам Србија).
Учесници су били у прилици да сазнају шта је то поремећај из спектра аутизма; које видови подршке деци и породицама су научно засновани и потврђени; како одабрати школу и које су могућности даљег школовања и запошљавања особа са аутизмом.
На питања родитеља десе са сметњама из спектра аутизма, одговарали су саговорници и презентовали практичне савете за родитеље, васпитаче, учитеље и наставнике.
Вебинар је пратило 119 учесника, међу којима и родитељи деце укључене у систем раних интервенција у оквиру развојног саветовалишта Дома здравља Ниш, као и представници тима за ране интервенције.
За све родитеље који нису били у прилици да испрате вебинар, можете да погледати на линку:
https://www.youtube.com/watch?v=zQZ3lki7raA&t=37s