ПРЕДСТАВНИЦИ ДОМА ЗДРАВЉА НИШ УЧЕСТВОВАЛИ НА 5. НАЦИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О ПОДРШЦИ, РАНОМ РАЗВОЈУ И РОДИТЕЉСТВУ КОЈА ЈЕ ОДРЖАНА У БЕОГРАДУ 21.12.2021.ГОДИНЕ

21. 12. 2021. године одржана је 5. Национална конференција о подршци, раном развоју и родитељству „Отворимо широм врата, улазе Мама и Тата“.
Пета Национална конференција о раном развоју и подршци родитељству доноси нова сазнања, праксе и иновације у креирању политика и стручних пракси које полазе од потреба родитеља и најмлађе деце и отвара дијалог за унапређење система подршке деци и породицама у нашој земљи.
Окупили су се професионалци из различитих области раног развоја деце (педијатри, патронажне и медицинске сестре, социјални радници, дефектолози, логопеди, педагози, психолози, васпитачи и др.), доносиоци одлука, родитељи и старатељи.

Теме покренутих дискусија и разматрања на конференцији:

  • Шта добијају деца када се јачају капацитети њихових родитеља?
  • Шта пружаоци услуга треба да знају да би њихова подршка излазила у сусрет потребама породица?
  • Како до инклузивнијег друштва у коме свако дете може да оствари своје пуне потенцијале?
  • Ко брине о онима који брину о деци? Чија је одговорност подршка родитељству и раном развоју?

Конференцији су присуствовали чланови Тима за Рану интервенцију Развојног Саветовалишта Дома Здравља Ниш, а психолог Милена Петковић Миленовић је учествовала на другој панел дискусији ове конференције и говорила је о примени породично орјентисаног модела ране интервенције у Нишу у раду са породицама и децом са потешкоћама у развоју.