ОДРЖАНА AКЦИJA У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ КАО ДЕО ГЛОБАЛНЕ КАМПАЊЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

Тим за помоћ женама са искуством насиља Дома здравља Ниш данас је организовао акцију у централном холу Дома здравља Ниш. Акцију су својим присуством подржали и чланови руководства Дома здравља Ниш.

Све активности од 25. новембра до 10. децембра део су глобалне кампање “16 дана активизма борбе против насиља над женама” које се спроводе и у Србији.

Тим за помоћ женама са искуством насиља Дома здравља Ниш формиран је фебруара 2012. године, одмах након усвајања Протокола Министарства здравља (2011).

Од формирања па до данас, чланови Тима учествовали су у бројним акцијама, трибинама, били гости на конференцијама УНФПА (Фонда за развој Уједињених нација) и ОЕБС-а.

Од стране Омбудсмана Републике Србије, Тим за помоћ женама са искуством насиља Дома здравља Ниш је 2014. године проглашен као најбољи тим за примену посебног протокола и постао пример добре праксе.

На конференцији УНФПА (Фонд за развој Уједињених нација), процедура Тима за помоћ женама са искуством насиља Дома здравља Ниш је проглашена као најбоља и узета од стране Института за јавно здравље Србије „Милан Јовановић Батут“ као пример добре праксе и подељен осталим домовима здравља у Србији као модел по коме треба радити.