ОДРЖАНА АКЦИЈА ОБЕЛЕЖАВАЊА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СТАРИХ

Поводом  обележавања Међународног дана старих, у петак 02 .10.2020. године од 10:00-12:00 часова запослени у Служби за кућно лечење и медицинску негу са палијативним збрињавањем Дома здравља Ниш организовали су акцију испред централног објекта  службе у ул.Рајићева 22.

У току данашње акције пружене су услуге мерења крвног притиска, одређивање нивоа шећера из капиларне крви, савети лекара у вези са лечењем хроничних болести и разговор са социјалним радницима.

Мултидисциплинарни тим, кога чини лекар, медицинска сестра, социјални радник, члан породице пацијента,  свакодневно се суошава са изазовима и посебним потребама наших најстаријих лица.

Осим Службе кућног лечења и друге службе Дома здравља Ниш укључене су у решавање проблема најстаријих лица и то: Служба за лабораториску дијагностику, Служба за специјалистичко консултативне делатности, Служба за физикалну медицину и рехабилитацију чији су  физијатри и физиотерапеути  свакодневно на терену, односно у стану пацијента.

Брига о здрављу, редуковање смањене функционалне способности и очување животне независности, подршка старијим лицима у њиховим домовима и очување достојанства, аутономије и поштовање према њима, биће наш циљ и у нашем даљем раду.