ОДРЖАН САСТАНАК СЛУЖБЕ ЗА ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ ОДРАСЛИХ И РУКОВОДСТВА ДОМА ЗДРАВЉА НИШ

У сали за састанке одржан је радни састанак руководства Дома здравља Ниш и представника руководства Службе за здравствену заштиту одраслих, која је највећа служба у Дому здравља Ниш.

Ова служба бави се унапређењем, очувањем здравља и лечењем одраслог становништва.

Служба је организована кроз рад пет одељења: одељење „12. Фебруар“, одељење „Бубањ“, одељење „Ратко Павловић“, одељење „Душко Радовић“, одељење „Централни објекат“ и „Центар за превенцију“.

Служба ради у централном објекту Дома здравља и 39 здравствених станица и амбуланти на територији града Ниша.

У Служби за здравствену заштиту одраслих функционишe ковид амбуланта Дуваниште која ради од 07:00-17:00 часова намењена одраслом становништву са симптомима ковида инфекције и два Инфузиона центра у којима пацијенти могу да приме инфузиону, интравенску интрамускуларну терапију:

– Инфузиони центар ’’Чаир’’ који ради 365 дана годишње од 07:00-20:00

– Инфузиони центар ’’Никола Тесла’’, који ради радним данима од 07:00-20:00 и суботом од 07:00-13:30 часова.

На овај начин се излази у сусрет корисницима здравствене заштите, имајући у виду да инфузиона терапија представља наставак болничког лечења.

Служба за здравствену заштиту одраслих за време викенда и празника (365 дана годишње) обезбеђује примарну здравствену заштиту становницима Града Ниша и околине, дежурством у два објекта:

– Централном објекту Дома здравља Ниш

– Здравственој станици ’’Чаир’’ у којој функционише Инфузиони центар

Превентивне активности реализују се кроз рад:

1. Центра за превентивне здравствене услуге

2. Саветовалишта за дијабете

3. Саветовалиште за одвикавање од пушења

Служба за здравствену заштиту одраслих је научно наставна база Медицинског факултета. У ову службу упућују лекаре ради обављања општег стажа као и специјалистичког стажа из опште медицине.

Тема састанка била су редовна организациона питања, извршење плана рада као и планови за наредну годину. Посебно је било речи о плановима за превентивне и систематске прегледе.