ОДЛИЧНО ПОСЕЋЕН ПРВИ ОВОГОДИШЊИ БАЗАР ЗДРАВЉА

Дом здравља Ниш je у петак 02.06.2023. године од 13:00 до 14:30 часова у сарадњи са Градском општином Пантелеј организовао први овогодишњи Базар здравља у оквиру добротворне „Питијаде“
Директор Дома здравља Ниш проф.др Милорад Јеркан нагласио је да је основни циљ Базара здравља промоција здравља и здравих стилова живота, као и смањење броја новооболелих и броја умрлих од масовних незаразних болести.
Председница Градске општине Пантелеј Наташа Станковић и запослени у овој општини били су одлични домаћини и својом организацијом и гостопримством дали добар пример за наредне Базаре који ће се одржати у осталим градским општинама.
Први Базар здравља био је одлично посећен. Здравствени радници Дома здравља Ниш били су распоређени на пет пунктова а велико интересовање владало је за стручне савете лекара и поделу промотивног здравствено-васпитног материјала. Грађанима којима је уочено одступање здравственог стања од нормалних вредности, дата је препорука да се јаве свом изабраном лекару опште медицине, ради даље дијагностике, праћења или евентуалног лечења.
Екипе Дома здравља Ниш су са задовољством реализовале овај Базар здравља