ОБЕЛЕЖЕНА КРСНА СЛАВА СВЕТОГ АПОСТОЛА ЛУКЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ

Дом здравља Ниш је 31.10.2019. године, традиционално обележио своју крсну славу Светог апостола Луку. Овај дан обележен је свечарским чином сечења славског колача који је својим присуством увеличао Епископ нишки Арсеније са другим представницима свештенства и црквеном хором ,,Бранко“.

Свечаном чину пресецања славског колача присуствовао је велики број званица, начелница Нишавског округа Драгана Сотировски, председник и секретар Скупштине Града Ниша, Начелник градске управе Града Ниша, Начелник полиције, представници свих градских општина, представници градских институција, директори здравствених и других установа и предузећа из Ниша и околине, представници Комора здравствених установа Србије, осталих Комора здравствених радни

ка и многи други.

У пригодној беседи свештеник је подсетио присутне да је апостол и јеванђелиста Лука био лекар, филозоф, иконописац чија се једна од икона по предању и дан данас налази на Хиландару.

Домаћин овогодишње славе је Служба поливалентне патронаже на челу са начелником др Светланом Костић, а следеће године домаћин славе је Служба за техничке послове.

Захваљујући се званицама које су својим присуством увеличале значајан дан у раду Дома здравља, директор установе проф. др Милорад Јеркан подсетио је да је ово највећа установа таквог типа на Балкану и истакао је да смо добром организацијом рада успели да задовољимо потребе свих наших пацијената. Директор је нагласио да Дом здравља Ниш има подршку Министарства здравља, локалне самоуправе и градских институција које су од значаја за рад установе.