НАЈАВА!!!  „ОТВОРЕНА ВРАТА“ ЗА СКРИНИНГ ПРЕГЛЕДЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ – СУБОТА 23. октобар и НЕДЕЉА 24. октобар 2021. године

Дом здравља Ниш организује акцију „Отворена врата“ намењену реализацији превентивних активности и скрининг програмима.. У жељи да се повећа обухват грађана превентивним активностима, Дом здравља Ниш организује следеће акције периоду од 07:00-14:00 ч:

 1. Служба за здравствену заштиту жена позива све жене старосне доби од 25-64 године да ураде скрининг на рано откривање карцинома грлића материце – ПАПА тест.
  Узимање бриса радиће се на I спрату, у простору Службе за здравствену заштиту жена у централном објекту Дома здравља Ниш.
 2. Служба за здравствену заштиту одраслих ће радити и следеће скрининг прегледе:
  – на рано откривање карцинома дебелог црева
  – на рано откривање кардиоваскуларних болести ( мерење крвног притиска )
  – на рано откривање дијабетеса
 3. Служба поливалентне патронаже вршиће обуку жена за самопреглед дојки.
 4. Служба за лабораторијску дијагностику позива:
  – грађане оба пола старије од 35 година (који немају регистровану шећерну болест) да ураде скрининг на рано откривање шећерне болести и
  – грађане оба пола(који немају регистрована кардиоваскуларна обољења), мушкарце старости 35-69 година и жене старости 45-69 година или млађе од 45 година у постменопаузи да ураде скрининг на рано откривање кардиоваскуларних болести.
  Узимање узорка крви за контролу крвне слике, гликемије и липидног статуса обављаће се на I спрату, простор Службе за лабораторијску дијагностику у централном објекту Дома здравља Ниш.
 5. Служба за рендген дијагностику позива грађане да ураде ехо штитне жлезде.

БУДИТЕ ОДГОВОРНИ, БРИНИТЕ О СВОМ ЗДРАВЉУ И ОДАЗОВИТЕ СЕ НА СКРИНИНГ ПРЕГЛЕДЕ!!!