НАЈАВА!!! ОТВОРЕНА ВРАТА У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ У ЦИЉУ УНАПРЕЂЕЊА СКРИНИНГ ПРОГРАМА

Дом здравља Ниш као установа примарне здравствене заштите има улогу у очувању и унапређењу здравља грађана. Посебна пажња је усмерена на превентивну здравствену заштиту и реализацију скрининг програма. У жељи да се повећа обухват жена у суботу 10.07.2021. године Дом здравља Ниш организује три акције:
 
1. У периоду од 07:00-19:00 ч Служба за радиолошку дијагностику позива све жене старосне доби од 50-69 година да се одазову на скрининг преглед за рано откривање карцинома дојке и ураде мамографски преглед. Преглед ће се обављати на I спрату, простор Службе за радиолошку дијагностику у централном објекту Дома здравља Ниш.
 
2. У периоду од 07:00-19:00 ч Служба за здравствену заштиту жена позива све жене старосне доби од 25-64 године да ураде скрининг на рано откривање карцинома грлића материце – ПАПА тест.
 
Узимање бриса радиће се на I спрату, у простору Службе за здравствену заштиту жена у централном објекту Дома здравља Ниш.
 
3. У периоду од 07:00-19:00 ч Служба за здравствену заштиту одраслог становништва позива грађане оба пола, старосне доби од 50-74 године да ураде скрининг на рано откривање карцинома дебелог црева.
 
Подела ФОБ тестова уз додатно појашњење, вршиће се у холу централног објекта Дома здравља Ниш.
 
БУДИТЕ ОДГОВОРНИ, БРИНИТЕ О СВОМ ЗДРАВЉУ И ОДАЗОВИТЕ СЕ НА СКРИНИНГ ПРЕГЛЕДЕ!!!