НАЈАВА!!! ЈАВНИ ТРЕНИНГ „ПОКРЕТОМ ДО ЗДРАВЉА“ У НИШКОЈ ТВРЂАВИ У СРЕДУ 02.06.2021. ГОДИНЕ

У среду 02.06.2021. године у периоду од 12:00 до 17:00 часова на простору у нишке Тврђаве, биће одржана манифестација посвећена промоцији здравих стилова зивота и њиховом утицају на здравље и квалитет живота. Организатори су Градска општина Црвени Крст и Дом здравља Ниш.
На јавном тренингу „Покретом до здравља“ учествоваће око 700 спортиста у разним категоријама, а културни програм обухватиће песме, игру, поезију, дечију ликовну радионицу „златна четкица“, а деца ће имати и прилику да се друже са кућним љубимцима.
Медицинске екипе Дома здравља Ниш, Одељења медицине спорта, Саветовалиште за младе-Службе за здравствену заштиту деце и школске деце, Службa за здравствену заштиту одраслих и Службa за физикалну медицину и рехабилитацију, промовисаће важност вакцинације пре свега, спорта, физичке активности, правилне исхране и редовних превентивних прегледа и њихов позитиван утицај на здравље, квалитет и дужину живота. Овом приликом лекари, психолози и медицинске сестре разговараће са младима и делити савете у вези:
– значаја имунизације младих против ковида 19
– здравих стилова живота
– штетности дувана и дуванског дима
– важности правилне исхране и физичке активности
– едукација о врстама опијата, последицама узимања и подстицај окретању здравим
стиловима живота
– полно преносивих болести и ХИВ инфекција
– контрацепције
– на програму су и показне вежбе за правилно држање тела
 
Осим савета у току ове акције вршиће се подела промотивног материјала са здравствено-васпитним садржајем.
Спортски клубови држаће бесплатне јавне тренинге где ће сви пролазници моћи да се укључе и пробају спортове као сто су: карате, плес, аикидо, фудбал, пикадо, стони тенис, шах и многе друге популарне спортске дисциплине.