НАЈАВА!!! АКЦИЈА ОБЕЛЕЖАВАЊА СВЕТСКОГ ДАНА КОНТРАЦЕПЦИЈЕ

Светски дан контрацепције се обележава сваке године 26. септембра, са циљем да се истакне важност употребе различитих метода контрацепције и одговорног сексуалног понашања тако да се омогући свим сексуално активним особама, посебно младима, информисан избор о њиховом сексуалном и репродуктивном здрављу.
Служба за здравствену заштиту жена Дома здравља Ниш, у понедељак 26.09.2022. године у периоду од 10:00 до 12:00 часова у холу своје службе, организује акцију. Здравствени професионалци ове службе у току акције делиће савете и здравствено промотивни материјал на тему очувања репродуктивног здравља и употребе различитих модерних метода контрацепције.
Право на сексуално и репродуктивно здравље представља једно од основних људских права, које подразумева да је људима омогућено да остварују безбедне сексуалне односе на задовољство оба партнера, да не доживљавају принуду и насиље и да не страхују од сексуално преносивих инфекција и нежељене трудноће, као и да могу да контролишу плодност на начин који не изазива нежељене последице по њихово здравље.