НАЦИОНАЛНА НЕДЕЉА ПРОМОЦИЈЕ ДОЈЕЊА У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ

Служба поливалентне патронаже Дома здравља Ниш, у просторијама Школе родитељстава, одржала је радионицу намењену трудницама и још једном указала на значај дојења као најоптималнијег начина исхране за правилан раст и развој, заштиту и унапређење здравља детета и мајке. Ове и друге бројне активности Дом здравља Ниш организује у оквиру обележавања Националне недеље промоције дојења од 3. до 10. октобра 2022.године под слоганом „ИСТУПИ ЗА ДОЈЕЊЕ – ЕДУКУЈ И ПОДРЖИ”,

Дојење представља најједноставнији, најздравији и најекономичнији начин да се обезбеди задовољење потреба новорођенчета за правилном исхраном. Мајчино млеко је потреба сваког новорођенчета, одојчета и детета до навршене друге године живота.

Дојење није искључива одговорност жена – заштита, промоција и подршка дојењу је колективна друштвена одговорност. Подршку мајкама које доје могуће је обезбедити на различите начине. Традиционално, подршку пружа ужа, али и шира породица. Поред здравствених радника и саветника за дојење, потребна је и подршка пријатеља, као и заједнице у целини.