МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ИЗ ДОМА ЗДРАВЉА НИШ ДОБИЛА ПРИЗНАЊЕ- НАЈБОЉА СЕСТРА ПРИМАРНОГ ЗДРАВСТВА СРБИЈЕ

У Руском центру у Београду , у понедељак, 2. октобра, одржана је додела признања „Милосрдна сестра Дарја Коробкина“ за најбољу медицинску сестру – техничара из примарне, секундарне и терцијарне здравствене заштите.

Медицинска сестра из Дома здравља Ниш, Живослава Тасић ( Борка) из Службе за кућно лечење, медицинску негу и палијативно збрињавање је добитница ове престижне награде за најбољу сестру у примарном здравству у Србији.

Борка се тридесет једну годину несебично даје у послу који воли, а након доделе признања, истиче да има огромну љубав према послу и пацијентима.

Догађај је организовала Фондација „Заједно за осмех“ у сарадњи са Руском хуманитарном мисијом, српским одељењем Међународног јавног фонда јединства православних народа и Руским домом у Београду у жељи да се оживи сећање на младу болничарку и укаже на значај медицинских сестара – техничара у Србији, који представљају неизоставну карику у мултидисциплинарном тиму.

Додели награда присуствовали су Министарка здравља Даница Грујичић, представници Амбасаде Руске Федерације, Руског центра за науку и културу у Београду, Српског одељења Међународног фонда јединства православних народа, Руске хуманитарне мисије и Форума пацијената Србије.