ДОМ ЗДРАВЉА НИШ ОБЕЛЕЖИО СВЕТСКИ ДАН СРЦА 2020.год.

Светски дан срца 2020. године Дом здравља Ниш обележио је низом активности.
У уторак 29. септембра одржана је акција намењена грађанству на тему превенције болести срца и крвних судова. Овом приликом тим лекар-сестра Центра за превентивне здравствене услуге вршио је мерење крвног притискаи проверу шећера у крви.
Све особе код којих је уочено одступање здравственог стања од нормалних вредности, упућене су лекару, специјалисти интерне медицине, који је након сагледавања здравственог стања тих пацијената, обављао додатну дијагностику и лечење.
У току акције запослени у Служби поливалентне патронаже, свим посетиоцима акције поделили су савете и здравствено-промотивни материјал.
Акцији се одазвао велики број грађана који су желели да чују нешто више о превенцији и могућностима отклањања фактора ризика за настанак болести срца крвних судова.
Овај важан дан из Календара здравља обележен је у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом и уз поштовање свих мера заштите. Иако се обележава у специфичним околностима није умањен значај свих превентивних активности у циљу смањења обољеваљња и умирања од кардиоваскуларних болести.