БУДУЋЕ МАМЕ, ПРИПРЕМИТЕ СЕ ЗА ПОРОЂАЈ И ПРВЕ КОРАКЕ МАТЕРИНСТВА

Због великог интересовања а и по Плану рада, дана 22.10.2019. године у периоду од 17:30 часова почеће са радионицом нова група трудница. Радионице су организоване у просторијама Саветовалишта за психо-физичку припрему, на првом спрату Дома здравља Ниш.
Трудница од свог изабраног гинеколога добија упут да може да похађа школу, она се са упутом јавља у саветовалиште за труднице где јој акушерска сестра заказује термин доласка. Формирају се групе од 10 трудница.
Психо-физичка припрема обухвата труднице од 28 недеља трудноће, до порођаја.Трудница на психо-физичку припрему долази једнапут недељно. Припрема траје 8 недеља.
Све труднице које прођу едукацију припреме за порођај изузетно су задовољне стеченим знањем и потпуно спремне за порођај.
Будуће мајке ће похађањем школе родитељства научити како да се најбоље припреме за порођај као и за прве кораке материнства уз пружање најбољих савета о исхрани, физичкој активности, порођају, дојењу и нези бебе. У школи родитељства су добродошли и будући очеви који уз едукацију могу да присуствују порођају.