АКЦИЈА ПОСВЕЋЕНА СКРИНИНГУ НА РАК ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ, У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ У СУБОТУ 08.02.2020.ГОДИНЕ

Дом здравља Ниш ове суботе, 08.02.2020. године од 07:00 до 14:00 часова организује акцију у оквиру реализације Националног скрининг програма на рак грлића материце.
Све заинтересоване жене, старосне доби од 25-64 година живота имаће прилику да ураде или закажу скрининг гинеколошки преглед и да од здравствених професионалаца добију важне информације о могућностима превенције и ране дијагностике рака грлића материце.
Овом приликом у централном холу здравствени радници пружаће информације о могућностима превенције и ране дијагностике ове болести.
У просторијама Службе за здравствену заштиту жена, која се налази на првом спрату Дома здравља Ниш, женама ће бити урађен или заказан скрининг гинеколошки преглед, односно узорковање Папаниколау теста (једноставан тест за рано откривање рака грлића материце).
Акција се оганизује у циљу раног откривања рака грлића материце без обзира на статус здравственог осигурања. У току акције радиће се и подела промотивног материјала са здравствено-васпитним садржајем.
Након обављеног превентивног прегледа сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.