AKЦИJA ОБЕЛЕЖАВАЊА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ

Поводом обележавања Међународног дана борбе против насиља над женама, Тим за помоћ женама са искуством насиља Дома здравља Ниш уз подршку руководства Дома здравља Ниш, у четвртак 25.11.2021. године са почетком у 11:00 часова, организује акцију у централном холу Дома здравља Ниш.
Циљ акције је да се пробуди код жена свест о постојању проблема насиља у породици, да оснажи жене да пријаве насиље, да је насиље друштвено неприхватљиво и да знају да постоје људи и институције које могу да им пруже максималну помоћ и заштиту.
Тим за помоћ женама са искуством насиља Дома здравља Ниш формиран је фебруара 2012. године, одмах након усвајања Протокола Министарства здравља (2011).
Од формирања па до данас, чланови Тима учествовали су у бројним акцијама, трибинама, били гости на конференцијама УНФПА (Фонда за развој Уједињених нација) и ОЕБС-а.
Од стране Омбудсмана Републике Србије, Тим за помоћ женама са искуством насиља Дома здравља Ниш је 2014. године проглашен као најбољи тим за примену посебног протокола и постао пример добре праксе.
На конференцији УНФПА (Фонд за развој Уједињених нација), процедура Тима за помоћ женама са искуством насиља Дома здравља Ниш је проглашена као најбоља и узета од стране Института за јавно здравље Србије „Милан Јовановић Батут“ као пример добре праксе и подељен осталим домовима здравља у Србији као модел по коме треба радити.