ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ 03.11.2019.ГОДИНЕ ОД 08:00-16:00 ЧАСОВА

Дом здравља Ниш, у оквиру акције Министарства здравља Републике Србије организује превентивне здравствене прегледе намењене грађанству у недељу 03.11.2019. године у периоду од 08:00 до 16:00 часова.

Планирани су следећи превентивни прегледи:
1. Преглед крвног притиска;
2. Преглед шећера у крви;
3. ЕКГ преглед;
4. Офталмолошки преглед (преглед вида)

Преглед крвног притиска и шећера у крви обављаће се у централном холу Дома здравља Ниш.
ЕКГ преглед обављаће се у просторијама Центра за превентивне здравствене услуге, поред инфо пулта, у приземљу Дома здравља Ниш.
Офталмолошки преглед (преглед вида) у просторијама Одељења офталмологије које се налази на петом спрату Дома здравља Ниш.

Акција се оганизује у циљу раног откривања болести и без заказивања. Превентивни прегледи намењени су свим грађанима, како осигураницима РФЗО-а тако и онима који немају здравствено осигурање.
Сви заинтересовани грађани, имаће прилику да ураде превентивни преглед крвног притиска, шећера у крви, ЕКГ-а и преглед вида, да од здравствених професионалаца добију важне информације о могућностима превенције и ране дијагностике болести. У току акције радиће се и подела промотивног материјала са здравствено-васпитним садржајем.
Након обављеног превентивног прегледа сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.