ПРЕДСТАВНИЦИ ДОМА ЗДРАВЉА НИШ НА ГРАДСКОМ ФОРУМУ У НИШУ ПОВОДОМ „ПОДРШКЕ ДОЈЕЊУ НА ЈАВНОМ МЕСТУ“

Представници Дома здравља Ниш узели су активно учешће на Градском форуму поводом иницијативе за „Подршку дојењу на јавном месту“ који је одржан у Медија центру у Нишу.
О дојењу на јавном месту се све више прича у јавности. Све је већи број мајки које без устезања, осећаја непријатности или стида доје своју бебу на улици, у парку или ресторану. Такође, великог успеха у промоцији дојења ван куће има и формирање тзв. „ Кутака за дојење“ које можете наћи у парковима, супермаркетима, продавницама дечије опреме, тржним центрима. Њихово постојање је веома значајно јер није мали број мама које осећају одређену врсту непријатности при помисли да доје своју бебу на јавном месту, а она пружају уточиште од радозналих, непријатних погледа и коментара пролазника.
Драге маме, уколико немате довољно самопоуздања, да би дојиле вашу бебу ван куће, нека вам друштво прави ваш партнер, другарица, сестра. Подршка је увек добородошла. Маме могу да користе и одговарајућу одећу као што је марама за дојење или пелена које штите од погледа и пружају приватност, а мама и беба виде једна другу и фокусиране су на подој.
Подршка дојењу подиже свест о значају дојења.
Пружимо подршку сви заједно, свим мајкама да не скривају чин дојења на јавном месту јер је то најприроднија веза између бебе и маме.