СМАЊИТЕ РИЗИК ЗА НАСТАНАК ОСТЕОПОРОЗЕ

Центар за превентивне здравствене услуге Дома здравља Ниш у жељи да суграђанима помогне у превенцији остеопорозе као и да истакне значај исхране и физичке активности у борби против ове болести, организује акцију „Превенцијом до очувања здравља. Акција је за све заинтересоване суграђане организована у централном холу Дома здравља Ниш, 10.09.2019. године у периоду од 10.00 до 12.00 часова.

Остеопороза је обољење костију које се најчешће јавља код жена у менопаузи, али може се јавити и код мушкараца. Кости након педесете године постају порозне и крте, тако да лако пуцају. Особе са остеопорозом немају довољно калцијума у костима, а калцијум је минерал који обезбеђује чврстину и савитљивост . У већини случајева остеопороза се може спречити препоруком за балансирану исхрану; искључивањем фактора ризика (алкохол, кофеин, пушење) као и препорукама за умерену физичку активност (брз, оштар ход, плес, аеробик).

Придружите нам се, од лекара Дома здравља Ниш добићете корисне савете о могућностима превенције остеопорозе као и пригодан промотивни материјал.