У ПРИЈАТНОМ АМБИЈЕНТУ НИШКЕ БАЊЕ ОДРЖАН ЧЕТВРТИ ОВОГОДИШЊИ БАЗАР ЗДРАВЉА

На главном шеталишту у Нишкој Бањи данас је у периоду од 10:00– 12:00  часова,  Дом здравља Ниш у сарадњи са Градском општином Нишка Бања, организовао четврти овогодишњи Базар здравља.
Базару здравља присуствовало је руководство Дома здравља Ниш  и тиме указало на спремност да суграђанима буду увек на располагању у решавању њихових здравствених проблема. Акцији су присуствовали и представници Градске општине Нишка Бања са којом Дом здравља Ниш има одличну сарадњу.

Овом приликом грађани су могли да провере своје здравље бесплатно и на лицу места. На Базару здравља радило се: мерење крвног притиска, мерење нивоа шећера у крви, одређивање процента масне масе  у организму, одређивање БМИ, преглед младежа, подела едукативног материјала уз стручне савете лекара везане за здравље и здраве стилове живота.

На Базару здравља учествовале су све службе Дома здравља Ниш и промовисале свој рад.

Представници Градске општине Нишка Бања били су одлични домаћини и својом организацијум и гостопримством дали добар пример за наредне базаре здравља.

Основни задатак Дома здравља Ниш као установе примарне здравствене заштите је унапређење здравља и побољшање квалитета живота елиминисањем узрока који доводе до појаве болести и приближавање система здравствене заштите корисницима.

Базар здравља је одлично посећен од стране наших суграђана од  „7- 77“ година као и гостију који су овога дана посетили Нишку Бању, што је било посебно задовољство. Базар здравља је одлично медијски пропраћен.

p>