ЗАШТИТА ОД СУНЦА-АКЦИЈА У ХОЛУ ДОМА ЗДРАВЉА НИШ

Дом здравља Ниш, Служба за здравствену заштиту одраслих - Центар за превентивне здравствене услуге и Служба за специјалистичко консултативне делатности – Одељење дерматовенерологије, 25.07.2019. године, у периоду од 10:00 до 12:00 часова у централном холу организују акцију „Заштита од сунца“.
Препорука је да деца млађа од годину дана не смеју бити изложена сунцу, сем у пролазу али и тада од трећег месеца па надаље морају бити заштићена од штетног утицаја сунчевог зрачења.
Министарство здравља Републике Србије донело је одлуку да улазак у „соларијум“ млађима од 18 година забрањен, а за старију популацију је то могуће само уз обавештеност од штетности УВ зрачења и потписану сагласност да су информацију примили и прихватају ризик.
Инциденција обољевања од меланома за шта се окривљује УВ зрачење природно и вештачко у Србије је мања у односу на друге земље и континенте али је доказано да проценат обољевања из године у годину расте како код нас тако и у свету.
Све потребне информације за едукацију родитеља, просветних радника и здравствених радника биће изложене и подељен промотивни материјал.