ПРЕПОЗНАЈТЕ СИМПТОМЕ И РЕАГУЈТЕ НА ВРЕМЕ

Служба за здравствену заштиту одраслих-  Центар за превентивне здравствене услуге Дома здравља Ниш, 18.07.2019. године  од 10:00-12:00 часова, у централном холу Дома здравља Ниш, организују акцију  посвећену промоцији скрининга на рано откривање рака дебелог црева.
Циљ акције подизање свести о значају превенције и раног откривања рака дебелог црева.

Здрава исхрана, живот без стреса и других фактора ризика, као и редовни превентивни прегледи који се обављају у Дому здравља Ниш, најбољи су начин да се раним отквирањем рака обезбеде услови за потпуно излечење, поруке су упућене са овог скупа.
Дом здравља Ниш је са реализацијом Националног скрининг програма на рано откривање рака дебелог црева кренуо 20. децембра 2012.  
Изабрани лекари опште медицине позивају своје кориснике здравствене заштите оба пола,  старосне доби од 50 до 74 година, да се у заказани термин јаве на тестирање у вези раног откривања рака дебелог црева.

Приликом посете лекару свим заинтересованим врши се подела тестова уз детаљно усмено и писано упутство о начину извођења теста.. Тест је безболан и ради се код куће. Уколико је налаз теста уредан, поновна контрола ради се након две године.

ПОЗИВАМО СВЕ КОРИСНИКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ ДА СЕ ОДАЗОВУ ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ НА ПРЕВЕНТИВНЕ ПРЕГЛЕДЕ!