ИЗБЕГНИТЕ ФАКТОРЕ РИЗИКА

Центар за превентивне здравствене услуге Дома здравља Ниш и Служба поливалентне патронаже, дана 18.06.2019.године у периоду од 08:30– 11:30 часова, организују акцију намењену запoсленима на Факултету заштите на раду у Нишу, са циљем да спречи настанак фактора ризика за обољевање и подигне ниво свести о здравим стиловима живота.

У току акције радиће се мале дијагностичке процедуре и саветовање на тему неговања здравих стилова живота и превенције болести. Запоселени који су заинтересовани биће укључени у нову групу полазника Саветовалишта за одвикавање од пушења.

Радиће се и мотивација жена старосне доби од 25 до 64 године живота да се јаве у Службу за здравствену заштиту жена Дома здравља Ниш и обаве скрининг на рак грлића материце и едукација за самопреглед дојке уз могућност заказивања мамографије у Дому здравља Ниш за жене старије од 50 година.

Запослени ће бити мотивисани да се јаве свом лекару и ураде следеће скрининге по предвиђеној старости: скрининг на дијабетес типа 2, скрининг на кардиоваскуларне болести, скрининг на депресију, скрининг на колоректални карцином.