ДРУГИ ОВОГОДИШЊИ БАЗАР ЗДРАВЉА ОДРЖАН У ПАРКУ "СВЕТИ САВА" У САРАДЊИ СА ГРАДСКОМ ОПШТИНОМ МЕДИЈАНА

У суботу 01.06.2019. године у периоду од 10:00– 12:00 часова у парку «Свети Сава» (код сата), Дом здравља Ниш у сарадњи са Градском општином Медијана, организовао је други овогодишњи Базар здравља. На Базару здравља учествовале су све службе Дома здравља Ниш.
Базару здравља присуствовали су директор Дома здравља Ниш, проф. др Милорад Јеркан, као и његови непосредни сарадници и тиме указали на спремност да суграђанима буду увек на располагању у решавању њихових здравствених проблема. Акцији je присуствоваo и Небојша Коцић председник Градске општине Медијана ca којом Дом здравља Ниш има одличну сарадњу.
Овом приликом грађани су могли да провере своје здравље бесплатно и на лицу места. На Базару здравља радило се: мерење крвног притиска, мерење нивоа шећера у крви, одређивање процента масне масе у организму, одређивање БМИ, преглед младежа, подела едукативног материјала уз стручне савете лекара везане за здравље и здраве стилове живота. 
Представници Градске општине Медијана били су одлични домаћини и својом организацијум и гостопримством дали добар пример за наредне базаре који ће се одржати у јуну,јулу, августу и септембру у остале четири градске општине.
Директор Дома здравља Ниш проф. др Милорад Јеркан је нагласио да је основни задатак Дома здравља Ниш као установе примарне здравствене заштите, унапређење здравља и побољшање квалитета живота елиминисањем узрока који доводе до појаве болести и приближавање система здравствене заштите корисницима. Такође је нагласио да је основни циљ оваквих базара, промоција здравља и здравих стилова живота, као и смањење броја новооболелих и броја умрлих од масовних незаразних болести.
Базар здравља је одлично посећен од стране наших суграђана што је било посебно задовољство и одлично је медијски пропраћен.