ПРВИ ОВОГОДИШЊИ БАЗАР ЗДРАВЉА ОДРЖАН 11.05.2019.ГОДИНЕ У ТВРЂАВИ

У суботу 11.05.2019. године у периоду од 10:00– 12:00 часова у Нишкој тврђави испред «Павиљона Тврђава», Дом здравља Ниш у сарадњи са Градском општином Црвени Крст, организовао је први овогодишњи Базар здравља. На Базару здравља учествовале су све службе Дома здравља Ниш. 
Базару здравља присуствовали су директор Дома здравља Ниш, проф. др Милорад Јеркан, као и његови непосредни сарадници и тиме указали на спремност да суграђанима буду увек на располагању у решавању њихових здравствених проблема. Акцији je присуствоваo и председник Градске општине Црвени Крст проф. др Мирослав Милутиновић и Звездан Миловановић директор TВ Коперникус.
Овом приликом грађани су могли да провере своје здравље бесплатно и на лицу места. На Базару здравља радило се: мерење крвног притиска, мерење нивоа шећера у крви, одређивање процента масне масе у организму, одређивање БМИ, преглед младежа, подела едукативног материјала уз стручне савете лекара везане за здравље и здраве стилове живота. 
Представници Градске општине Црвени Крст били су одлични домаћини и својом организацијом и гостопримством дали добар пример за наредне базаре који ће се одржати у јуну,јулу, августу и септембру у остале четири градске општине.
Директор Дома здравља Ниш проф. др Милорад Јеркан је нагласио да је основни задатак Дома здравља Ниш као установе примарне здравствене заштите, унапређење здравља и побољшање квалитета живота елиминисањем узрока који доводе до појаве болести и приближавање система здравствене заштите корисницима. Такође је нагласио да је основни циљ оваквих базара, промоција здравља и здравих стилова живота, као и смањење броја новооболелих и броја умрлих од масовних незаразних болести.
Базар здравља је одлично посећен од стране наших суграђана што је било посебно задовољство и одлично је медијски пропраћен.