ДОМ ЗДРАВЉА НИШ ПРИКЉУЧИО СЕ КАМПАЊИ ЕУРОМЕЛАНОМА 2019

Дом здравља Ниш се и ове године прикључује кампањи Еуромеланома 2019 са слоганом "Борба против рака коже почиње у твојој глави ". У том циљудана 13.05. 2019. године у периоду од 07:00-18:00 часова, на Одељењу дерматовенерологије Дома здравља Ниш на III спрату, лекари-специјалисти дерматовенерологије, обављаће бесплатне прегледе коже особама које су већ унапред заказале исте преко Националног кол центра. Заинтересовани грађани који нису успели да закажу термине, моћи ће бесплатно да прегледају промене на кожи 11.05.2019. године у периоду од 10:00-12:00 часова на Базару здравља у Нишкој тврђави.
Циљеви кампање Еуромеланома су бесплатни прегледи коже који би омогућили рано откривање рака коже и откривање особа који имају повећан ризик за оболевање од рака коже. Медијска кампања Еуромеланома 2019 усмерена је ове године на информисање јавности о неопходној адекватној заштити од УВ зрачења, како заштити кожу од сунца тако и од вештачких извора ултравиолетног зрачења, пре свега у соларијумима.
Кампања "Борба против рака коже почиње у твојој глави ", се ангажује на пољу између свести људи од ризика повезаних са излагањем сунцу, и онога што заправо чине да би заштитили своју кожу.