АКЦИЈА ОБЕЛЕЖАВАЊА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СПОРТА

Поводом обележавања Међународног дана спорта, Служба за специјалистичко –консултативне делатности- Одељење медицине спорта и Служба за здравствену заштиту одраслих-  Центар за превентивне здравствене услуге   Дома здравља Ниш, организују акцију у четвртак, 11.04.2019. године  од 10:00-12:00 часова, у централном холу Дома здравља Ниш. Одељењу медицине спорта на акцији ће се придружити спортисти Атлетског клуба Раднички Ниш, Кик бокс клуба Ниш и боксерског клуба Витез Ниш. У току акције учесници ће демонстрирати своје спортске вештине и уједно промовисати спорт, физичку активност и здраве стилове живота.
У циљу промовисања значаја и потенцијала спорта, Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 6. април Међународним даном спорта за развој и мир. Овај датум је сећање на дан када су отворене прве модерне Олимпијске игре у Атини 1896. године. Иако је истински потенцијал спорта за промовисање мира и развоја већ био препознат, тек је резолуцијом УН која је усвојена 23. августа 2013. године спорт добио званичан датум обележавања широм света.

Због своје јединствене моћи да привуче, мобилише и инспирише, спорт има значајну улогу у подстицању социјалне интеграције и економскоог развоја и представља моћно средство за јачање повезаности међу људима широм света. Спорт промовише идеале мира, братства, солидарности, толеранције, ненасиља и правде.

У току акције врши ће се подела здравствено васпитног материјала.