ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ КРВНОГ ПРИТИСКА И ШЕЋЕРА У КРВИ У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Дом здравља Ниш по осми пут заредом организује превентивне здравствене прегледе намењене грађанству у недељу 07.04.2019. године у периоду од 08:00 до 16:00 часова. Превентивни прегледи крвног притиска и шећера у крви обављаће се у централном холу Дома здравља Ниш а превентивни прегледи слуха у просторијама Одељења оториноларингологије које се налазе на петом спрату Дома здравља Ниш.

Акција се оганизује у циљу раног откривања болести и без заказивања. Превентивни прегледи намењени су свим грађанима, како осигураницима РФЗО-а тако и онима који немају здравствено осигурање.

Сви заинтересовани грађани, имаће прилику да ураде превентивни преглед преглед крвног притиска, шећера у крви и слуха, да од здравствених професионалаца добију важне информације о могућностима превенције и ране дијагностике болести. У току акције радиће се и подела промотивног материјала са здравствено-васпитним садржајем.
Након обављених превентивних прегледа сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.
Акција се организује по препоруци Министарства здравља Републике Србије.