АКЦИЈА ОБЕЛЕЖАВАЉА ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ ПРЕВЕНЦИЈЕ РАКА ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ

Европска недеља превенције рака грлића материце (21. јануар – 27. јануара 2019. године)
У четвртак, 24.01.2019. године  од 10:00-12:00 часова, у централном холу Дома здравља Ниш, Служба  за здравствену заштиту жена и Служба за здравствену заштиту одраслих-  Центар за превентивне здравствене услуге Дома здравља Ниш, организују акцију   поводом обележавања Европске недеље превенције рака грлића материце.
У току ове акције здравствени професионалци обављаће разговоре са женама које долазе у Дом здравља Ниш у вези упућивања гинекологу и обављања превентивних гинеколошких прегледа.
Вршиће се и подела здравствено промотивног материјала.
Ове недеље преносимо поруку о значају доступних мера превенције у нашој земљи, у циљу спречавања оболевања и умирања од рака грлића материце. Основна порука свим женама је да је рак грлића материце малигна болест која се може спречити. „РАНО ОТКРИВАЊЕ МОЖЕ СПРЕЧИТИ РАК ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ” је слоган који ће обележити потребу да још једном апелујемо на наше сестре, мајке, ћерке, пријатељице да у Европској недељи превенције рака грлића материце размишљају о свом репродуктивном здрављу, и да у току године одвоје дан када ће посетити свог лекара и искористити неку од доступних могућности превенције.

Преузмите Брошуру ХПВ