СА ДОМОМ ЗДРАВЉА НИШ „ЗДРАВИ И СРЕЋНИ И У 2019.ГОДИНИ“

 

Служба за здравствену заштиту одраслих- Центар за превентивне здравствене услуге  и Служба поливалентне патронаже Дома здравља Ниш организовале су акцију под слоганом ''Здрави и срећни и у 2019. години''.
Овом свечаном акцијом заокружен  је превентивно-промотивни рад 2018. године.

У овој години промотивним активностима обухваћено је преко 6.500 наших суграђана и пружено преко 14.000 здравствених услуга. Мултидисциплинарни тим Центра за превентивне здравствене услуге обишао је запослене у 48 радних организација са циљем превенције хроничних незаразних болести. У здравственим станицама у граду и околини организована је 57  акција под слоганом "Отворена врата" у току којих је обављан скрининг и превенција дијабетеса.  Викендом је организована акција „Приближимо се пацијентима“ у сарадњи са градским општинама, а намењена становницима села у околини Ниша.  У току ове акције обављени су прегледи у кућним условима а све са циљем повећања доступности здравствене заштите корисницима. Екипе су обишле 55 села и прегледале 1.594 пацијента. Служба за кућно лечење, медицинску негу и палијативно збрињавање организовала  је 46  акција „Здравље за све“   у току којих  је пружено 1.100 услуга у кућним условима.

Реализована су пет Базара здравља у сарадњи са свим градским општинама на различитим локацијама у граду.
Све службе Дома здравља Ниш учествовале су у реализацији превентивно-промотивних активности у 2018. години. Реализоване су акције по Календару здравља у току којих је пружено преко 4.000  услуга.