ЈОШ ЈЕДНА У НИЗУ ЗАЈЕДНИЧКА АКТИВНОСТ ДОМА ЗДРАВЉА НИШ И ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЕДИЈАНА

Центар за превентивне здравствене услуге Дома здравља Ниш и Служба поливалентне патронаже, организовали су акцију превентивних прегледа намењену запосленима у Градској општини Медијана.
Ово је била још једна у низу акција коју су заједничким снагама организовали Дом здравља Ниш и Градска општина Медијана и исказали задовољство реализованим активностима.
Данашњој акцији присуствовали су чланови руководства Дома здравља Ниш и Градске општине Медијана.

У току ове акције тим Центра за превенцију обавио је мотивацију  жена старосне доби од 25 до 64 године живот да се јаве у Службу за здравствену заштиту жена Дома здравља Ниш и обаве скрининг на рак грлића материце и едукацију за самопреглед дојке уз могућност заказивања мамографије у Дому здравља Ниш за жене старије од 50 година.

Осим ових активности запослени су  имали  прилику да  провере крвни притиска,  добију савет лекара, дијететичара- нутриционисте, патронажне сестре и да се укључе  у групу за одвикавање од пушења у Саветовалиште за одвикавање од пушења  Дома здравља Ниш.
Радила се и мотивација  запослених да се јаве свом лекару и ураде следеће скрининге у односу на старосну доб и то: скрининг на дијабетес типа 2, скрининг на кардиоваскуларне болести, скрининг на депресију и скрининг на колоректални карцином.